Un, tahılların üretilmesiyle elde edilen ince toza verilen addır. Un, uzun süre paketlenmezse, yani açıkta kalırsa böceklenir ve topak topak olur. Bu yüzden unun sağlıklı bir şekilde yemeklerimize eşlik etmesi için paketlenmesi gerekir. Un besin değeri açısından da oldukça zengindir. Bayatlayan un, besin değerini de kaybeder.
Her şeyden önce unun besin değerini, proteinini korumak için yukarıda da belirttiğimiz gibi paketlenmesi gerekir. Un poşetinin nefes alması gerekir. Bu yüzden sadece tek veya iki katlı kâğıt poşetlerde paketlenmesi gerekir. Ancak, modifiye edilmiş içinde katkı maddesi bulunmayan özel unlar paketlenecekse bu seferde hava almayan, ısıyla kapatılmış özel poşetler kullanılmalıdır.
Un, irmik ve nişasta ambalajının;
•Rafta dik durmasını, Albenili olmasını
•Dibinden dökülmemesini
•Poşetin sağlam olmasını
•Şayet otomatik makinede dolum yapıyorsa poşetlerin fire vermeden çalışması beklenir.
Ambalaj daima, ürünün devamı niteliğindedir. İyi bir ambalajla müşterinin evine ulaşamayan ürün, müşteri kaybedecektir. Bu sebeple ürünü koruyan güzel bir tasarımla ve baskıyla rafa çıkmayan ürünün şansı da çok azdır.
Papirus un, irmik ve nişasta poşetlerimiz;
•Gerekli koruyuculuğu sağlar,
•Patlamaz,
•Dibinden döküntü yapmaz,
•Şık ve albenilidir, Kalitelidir, Otomatik dolum makinelerinde firesiz çalışan poşetlerdir.